miercuri, 2 februarie 2011

MUZICA MILITARĂ A GARNIZOANEI BRĂILA









Seful Muzicii Militare Lt.col.Petrea GOGU

Formată din cei mai buni instrumentisti din garnizoana Brăila, muzica militară a participat la toate edițiile festivalului național si internațional de gen de la Brăila, București, Sibiu și Iași, fiind apreciată la superlativ, la Brăila festivalul a ajuns la a X-a ediție.

Concertele de promenadă și show-urile susținute în sălile de spectacol și parcurile orașelor mai sus amintite, cât si repertoriul abordat : marșuri, valsuri, uverturi, prelucrări folclorice și de muzică ușoară, etc., au atras pe deplin interesul publicului spectator pentru calitatea interpretativă și a spectacolului creat.

Acest fapt a stat la baza participarii formației la festivalurile de gen din : Polonia – Cracovia – 2000, 2001, 2002 ; Italia – San Remo – 2002, 2004 ; Germania – Regensburg si Bayreuth – 2003, 2005, 2007 si Hanovra – 2004,2009; Franta - Calais - Albertville 2005, 2010, unde au reprezentat România la un înalt nivel artistic. Cu ocazia celei de a VII editii a Festivalului International al Muzicilor Militare, Muzica Militară Braila a lansat un CD audio intitulat "Fanfara cinta in parc" .

Muzica Militara a Fortelor Terestre colaboreaza cu trupa de majorete a Cercului Militar Braila si in prezent cu solisti vocali si dansatori populari ai Ansamblului Artistic al Armatei Bucuresti si ai Casei de Cultura a municipiului Braila

La pupitrul dirijoral al formatiei se afla Lt.col. Gogu Petrea – Braila , licentiat al Universitatii de Muzica Bucuresti, sub competenta si permanenta indrumare artistica a Inspectoratului Muzicilor Militare din Romania, colonel Valentin Neacsu.

http://www.youtube.com/watch?v=SZYinb09AWk&feature=channel_video_title



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu