luni, 7 februarie 2011

DRILL TEAM-UL REGIMENTULUI 30 GARDĂ „MIHAI VITEAZUL”

DRILL TEAM-ul , executat de o subunitate din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, reprezintă o îmbinare între impetuozitate şi artistic.

Militarii sunt dotaţi cu carabine SKS, acest tip de armament, aflat numai în dotarea regimentului, este utilizat de gărzile de onoare din întreaga lume la ceremoniile militare.

Exerciţiul are menirea de a demonstra capacitatea de concentrare, coordonarea mişcărilor, rezistenţa psihică şi fizică a militarilor, toate acestea într-o manieră spectaculoasă.

În anul 1997 a avut loc prima prezentare în străinătate a acestui exerciţiu, la sediul SHAPE (Statul Major General al Forţelor Aliate din Europa) din Belgia, iar în semn de apreciere, militarilor români li s-a înmânat o diplomă pentru „profesionalism şi aptitudini excepţionale”.

De atunci şi până în acest moment, cu prilejul manifestărilor dedicate unor sărbători naţionale şi militare, generaţii de militari ai unităţii de gardă au încântat publicul din ţară, dar şi pe cel din străinătate. Virtuozitatea lor şi frumuseţea exerciţiului au inspirat colegii din alte structuri ale armatei să încerce să urmeze exemplul militarilor din Regimentul de Gardă.

În spatele acestor mişcări, spectaculoase şi perfect coordonate, se află multe ore de antrenament şi eforturi susţinute, însă rezultatul este impresionant şi elegant, iar publicul este de fiecare dată „cucerit”.

http://www.youtube.com/watch?v=_6NWVHSB3G8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu